čtvrtek 29. ledna 2015

sobota 24. ledna 2015

Mobilní domy (mobilheimy) s krbovými kamny




Mobilní domy se mohou dovybavit krbovými kamny na tuhá paliva, které zajistí velmi efektivní a úsporné vytápění mobilního domu po celý rok. Krbová kamna v mobilním domě se pak stanou nejen zdrojem příjemného a sálavého tepla, ale i vhodným doplňkem do interiéru, který zpříjemní dlouhé zimní večery.

Mobilní domy se mohou vybavit i krbovými kamny s výměníkem a rozvodem radiátorů, což zajistí příjemné teplo ve všech místnostech mobilního domu.




Co jsou to mobilní domy (mobilheimy)

Co jsou to mobilní domy (mobilheimy)?

 
     Mobilní domy (mobilheimy) jsou oblíbené již několik desetiletí a to především v USA, Holandsku, Francii a Velké Británii. Nabízejí velice komfortní náhradu rekreačních chat, menších domků k přechodnému i stálému bydlení. Mobilní domy (mobilheimy) jsou také velmi často využívány jako malé provozovny nebo kanceláře pro komerční účely.

nové mobilní domy
 

mobilní domy sezonní
mobilní domy bazarové

Mobilní domy celoroční - mobilheimy celoroční

I mobilní domy s dvojitými okny a centrálním topením, které jsou u nás často prezentovány jako "mobilní domy celoroční", je potřeba v našich povětrnostních podmínkách z důvodu spotřeby energií zateplit. Zateplené mobilní domy (mobilheimy) jsou pak výbornou alternativou pro bydlení nebo podnikání ve všech ročních obdobích. Náklady na pořízení a spotřebu energií u zatepleného mobilního domu (mobilheimu) jsou v porovnání s ostatními stavbami několikanásobně nižší.